10 Şubat 2016 Çarşamba

BİLGE TÜRK - MU KITASI ÇARKI FELEK

MU KITASI YARATILIŞ OZ SEMBOLÜ
80 cm X 100 cm Teknik : Yağlıboya
4.500 TL

Um kıtasında çarkı felek sembolü
Tablet No 1231. - evrenin hareketine anahtarıdır, çünkü bu, en ilginç ve en fazla 2.600 tablet koleksiyonu Niven arasında en değerli biri tüm yönleriyle.
Bu bugüne kadar zamanın başlangıcından beri, sayısız farklı isimler ve yönleriyle, Yaratıcı'nın ve yaratılış insan anlayışı önemli bir rol oynamıştır Dört Kutsal Kuvvetleri, bir sembolüdür.
Naacal Yazılı dört evrensel kaos düzeni ve hukuku tesis Yaratıcının emirlerine ajan olduğunu söyler. Onların görevi tamamlamış onlar fiziksel evrenin emanet edildi. Meksikalı Tabletler aynı şeyi söylüyorlar.


1.       Merkezi figür Ra güneşi temsil eden bir dairedir. Bu Yaratıcı'nın tevhid sembolüdür. Bu dini eğitimde kullanılan üç sembollerinden biridir.
2.       Bu dairenin 2. Anavatan alfabesinde hieratic H harfi olduğunu. Bu Kutsal Four alfabetik sembolüdür. Bu daire içinde olduğu gibi, bunların Creator'da anlamına gelir. Böylece Kutsal Dört Creator ve O'nun ağzından bulunmaktadır. Kutsal Dört - dört ana temel kuvvetler - doğrudan Yaratıcı'nın üzerinden gösterilir,
3.       Bir Kuvvet sembolü; Tabanlı kuvvet kökeni ve alır yön yerini gösterir. Bu skeç, o batıdan doğuya gider.
4.       Dört Kuvvetleri her bir ok, bir mızrak ya da cirit ucu taşır. Bu kuvvet ölü olmadığını gösteren faaliyet sembolüdür, ancak etkin kalır ve doğu Batısında devam ediyor.
Eskilerin söyleyerek "anladım ve bu başarılı oldu .
        5- Bu kelime Hiyeroglif Surveyor oluşturur. Bu kelime Dört Kuvvetleri her birinin içinde yazılır.    Yani Big Four SURVEYORS, Dört Büyük İlköğretim Kuvvetleri olduğunu. Onlar Yaratıcı'nın doğrudan temsil eder  çünkü bu birincil güçlerdir.
  6-   Bu sembol, dört kuvvetleri geçiş oluşturulmaktadır. Bunların hepsi batıdan doğuya doğru hareket ettirin. Noktaları evreni simgeleyen bir daire oluştururlarBu nedenle evrendeki  tüm cisimlerin hareketlerini yönetir. Bu, tüm organları batıdan doğuya doğru döndürün ve batıya doğru  hareket vücudun oluşturduğu tüm devreler bir merkez etrafında dönerek, doğuya  gitmek olduğunu göstermektedir. Sembol olduğunu, Büyük Sonsuz veya Yüce demek, bu merkez İilk Kuvvetleri olduğunu gösterir.
Biz diyoruz belki de atomik kuvvet .
2.600 tabletler Niven arasında 1000 ADETİ BU Kuvvetler ile  ilgilidir.

Kaynak :
http://muchurchward.free.fr/pages/01_MU_le_continent_perdu.html

Diğer bir kaynaktan baktığımızda , Mu kıtasında günümüzden 60.000 yıl önce var olduğu düşünülen ve bulunan tabletler ve araştırmalar ile de kanıtlanan bu kıtada ki yaşamdan sonra da Ön- Türkler bu sembolü kullanmışlar. Önemli olanda budur diye düşünüyorum. Arada binlerce yıl geçip aynı sembollerin kullanılması 
bir raslantı olamaz. Bu konu ile ilgili diğer kaynaklarında verdiği bilgiler aşağıda bulunmaktadır ;
*******************************

Ön-Türkçe tersine (L) harfı ÖG damgasıdır, anlamı felsefi- yüksek düşünce yani Tanrıya erişmek için gerekli düşünce demektir

Ön-atalarımız 4 adet ÖG damgasını uçlarından bir haç şekli oluşturacak şekilde birleştirmişlerdir.. 4 sayısı, Dört cihan demektir ki, bu şekil 4 cihanda Tanrıya erişme düşüncesine sahip olma demektir.

HAÇ diye görülen şekil ise, Ön-Türkçede, OQ damasıdır Günahsız olmayı ifade eder. İ.S.4’ncü yılda Vatikan tarafından kabul edilmiştir.

Aslında meydan gelen şekil HAÇ değil, UÇ damgasıdır, El işlerinde bu şekil genelde 5 kollu olarak geçer ve adı yanar/ döner’dir. Çünkü şekil , dönme hissi verir. Bu UÇ damgası Ruh’un dönerek Tanrıya erişmesini ifade eder.

Bu ön-Türkçe damgayı Kandıra hazinesindeki 123 parça Sikke üzerinde buluruz (prof.M.Tekin , Bizans Sikkeleri, Yapı Kredi bankası) Araştırmacılarımız bu damganın “yeldeğirmeni” diye değerlendirmişlerdir.

İstanbul Arkeoloji müzesinde Bizans sikkesi denen ve 1numara ile kayıtlı olan sikke gene bu damgayı taşır(Prof. A.Alpay, İst. Archeo. Mus. A Turizm, 1995)

İ.Ö. 500 tarihi verilen bu sikkeler bu tarihte, İstanbul’da Bizanslıların değil , Ön-Atalarımızın bulunduklarını gösterir.

Bu sikkelerin öteki yüzünde Ön-Türkçe OY-ÖGÜY ; yani düşünme yeteneği yazılıdır (K.Mirşan)

UÇ damgası şeklinde düzenlenmiş olan bu ÖG damgaları, Kilim, Hallarımızda mevcutturlar. Antalya Yat limanında bir evin tahta penceresi bu UÇ damgasıyla r.bir sanat şaheseri olarak süslenmiştir.( eğer ,hâlâ duruyorsa?)
Bizans Sikkesi üzerinde ÖG Tamgası ve “Düşünme Yeteneği” yazan ÖnTürkçe bir cümle.

Kazım Mirşan

Kaynak : 
http://www.turkcuturanci.com/turkcu/turk-tarihi/oz-tamgasi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder